|
|
 Όπως ήδη αναφέρθηκε νέα είδη, όπως το φαγκρί και η χιόνα, έχουν βγει στη βιομηχανική παραγωγή. Έχουν μάλιστα πωληθεί συνολικά από όλες τις μονάδες περίπου 1.500-2.000 τόνοι ενώ σημαντικά βήματα έχουν γίνει και στην καλλιέργεια γλώσσας. Σύντομα, οι ελληνικές εταιρείες εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν και λυθρίνια και αστακούς του γλυκού νερού. H τσιπούρα καλύπτει το 40% της συνολικής παραγωγής, τα τελευταία χρόνια όμως γίνονται προσπάθειες ώστε οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν στη μαζική παραγωγή και νέων, συγγενών με την τσιπούρα και το λαβράκι, ειδών, όπως η συναγρίδα, ο σαργός, ο κέφαλος και το φαγκρί. Οι επενδύσεις που έχουν γίνει από τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου, καθώς και οι συνεργασίες και εξαγορές που έχουν επιτευχθεί, δημιουργούν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και προσδίδουν στον κλάδο νέα δυναμική η οποία κρίνεται απαραίτητη για να βοηθήσει να βγουν οι επιχειρήσεις από τις αναταράξεις της τελευταίας διετίας.
Τα κυριότερα εκτρεφόμενα είδη κατά σειρά όγκου παραγωγής είναι:
- Τσιπούρα (Sparus Aurata)
- Λαβράκι (Dicentrarchus Labrax)
- Πέστροφα (Oncorynchus Mikiss)
- Χέλι (Anguilla Spp)
- Μυτάκι (Putazzo Puntazzo)
- Λιθρίνι (Paguellus Erythrinus)
- Φαγκρί (Pagrus Pagrus)
- Σαργός (Diplodus Sargus)
- Κυανόπτερος τόνος (Thynnus Thynnus)
- Γλώσσα (Solea Solea)
- Κέφαλος (Mugil Cephalus)
- Συναγρίδα (Dentax Dentex)
- Συκιός (SciaenaUmbra)
|